Kako vam lahko kadrovska agencija pomaga preprečiti napačne zaposlitve

 

Objavljeno: 13.04.2024

Ne glede na to, kako izkušen vodja ste, se morate zavedati, da tvegate vsakič, ko nekoga vključite v svojo ekipo. Tudi če najdete nekoga, za katerega menite, da je dober kandidat na današnjem pomankljivem trgu dela, se včasih zgodi, da se ljudje ne izkažejo po pričakovanjih, ko začnejo delati.

Stroški slabih zaposlitev ne vključujejo le časa, ki je potreben za iskanje zamenjave, ampak tudi motnje v poslovanju. Posledično trpi tudi morala zaposlenih, saj se vsi trudijo, da bi nadomestili slabo zaposlenega. Slabe zaposlitve so pogostejše, kot si morda mislite. V raziskavah so trije od štirih vodij povedali, da so že kdaj slabo zapolnili delovno mesto.

Glavni vzrok za neuspešne zaposlitve je, da je težko predvideti, ali se bodo nove zaposlene osebe ujele z vašo kulturo. Večina vodij zaposlovanja se lahko odloči le na podlagi besed v življenjepisu, razmeroma kratkega osebnega ali virtualnega razgovora in morda preverjanja referenc ali iskanja po internetu. Pri tako pomembni odločitvi ti ukrepi niso vedno dovolj.

Merjenje kakovosti zaposlitve lahko privede do boljših odločitev o zaposlovanju v prihodnosti, vendar to vzame veliko dela in časa. Uporaba kadrovske agencije vam lahko prihrani to delo in veliko časa, ki bi ga sicer porabili za preostali postopek zaposlovanja.

 

Kadrovske agencije vam lahko pomagajo, da bo vse skupaj potekalo pravilno že v prvo.

Specializirani kadroviki imajo povezave, znanja, orodja in izkušnje, da vam pomagajo izbrati pravo osebo že v prvem poizkusu.

Ker vsa delovna mesta ne zahtevajo zaposlenega za polni delovni čas, bodo ti strokovnjaki najprej ocenili vaše konkretne potrebe in vam pomagali pri odločitvi, ali je bolje zaposliti pogodbenega delavca, zaposlenega za nedoločen čas ali uporabiti strategijo zaposlitve po pogodbi.

Nato vam lahko pomagajo pri oglaševanju in ocenjevanju prejetih življenjepisov. Na koncu vam bodo predstavili ožji seznam kandidatov, ki po njihovem mnenju izpolnjujejo vaše zahteve in s katerimi bi bilo najbolje opraviti razgovor.

Najbolj usposobljeni kadroviki imajo osebna in tehnična orodja, s katerimi lahko ustrezno ocenijo sposobnosti kandidatov. Vedo, kako prepoznati rdeče zastavice in po potrebi preseči vaše zahteve, da bi našli osebo, ki morda nima toliko let izkušenj, kot jih želite, vendar imajo potencial, da se na delovnem mestu hitro priučijo zahtevanih veščin.

 

Specializacija: ključ do odpravljanja slabih zaposlitev

Kadrovniki so specializirani za posamezna področja, kot so računovodstvo, uprava in storitve za stranke, pravo, trženje in ustvarjanje ter tehnologija, in vedo, katera znanja so potrebna na posameznem področju ter kako ugotoviti, kateri kandidati jih imajo. To pomeni, da lahko bolje in hitreje izberejo kandidate, kot bi jih lahko sami.

Poleg tega so proaktivni. Z uporabo naprednih tehnologij za zaposlovanje, ki jih poganja umetna inteligenca, se veliko povezujejo in ustvarjajo sezname predhodno pregledanih kandidatov na področju, za katerega so specializirani.

Številni kandidati zdaj menijo, da so možnosti dela na daljavo ali hibridnega dela, pri katerem svoj čas delijo med pisarno in drugo lokacijo, enako pomembne kot višja plača - v nekaterih primerih celo pomembnejše. Če so strokovnjaki, ki jih potrebujete, na voljo le na daljavo, lahko strokovnjaki za zaposlovanje uporabijo svoje globalne mreže in za vas poiščejo talente zunaj vašega primarnega trga.

 

Povezava do članka...